Forum jest o Pivocie - najlprostszym i najleszym programie do tworzenia animacji 2d
Podforum, w którym właśnie jesteś służy do umieszczania swoich pierwszych animacji. Każda nowa osoba musi swoją pierwsza animację (na forum) umieścić tutaj. Następnie ta animacja jest oceniana przez innych użytkowników a następnie animator wysyła mi prywatną wiadomość na PW a ja mówię mu do której grupy może wejść.
Przykład:
Użytkownik o nicku X umieszcza w podforum "Pierwsza animacja" swoją wybraną animację (nie koniecznie swoją pierwszą, zrobioną w Pivocie) po czym czeka na komentarze innych. Większość komentarzy wygląda tak:
"Lipa. 1/10. Brak easingu, sztywność i nierealistyczność."
X pisze do mnie prywatną wiadomość, w której pyta się mnie do jakiej grupy ma iść. Ja oceniam jego animację i biorę pod uwagę komentarze innych po czym odpowiadam mu coś w stylu:
"Idź do początkujących".
Więc użytkownik X zakłada nowy wątek (Uwaga: Nazwa wątku nie może brzmieć "moje animki" lub jakoś podobnie. Ma to być tytuł twojej/twoich animacji.) w podforum "Początkujący" i umieszcza tam swoje najnowsze animacje. Użytkownicy je oceniają. Po kilku dniach większość użytkowników wystawiła mu komentarze w stylu:
"Niezłe! Super wykonanie. Praca bardzo płynna. Powinieneś iść do zaawansowanych".
W takiej sytuacji użytkownik X ponownie wysyła mi PW (prywatną wiadomość), a w jej treści umieszcza np.
"Większość użytkowników twierdzi, że mogę iść do zaawansowanych. Zdecyduj.".
Wtedy ja decyduję do której grupy może należeć. Jeśli animacje są interesujące to wysyłam mu wiadomość
"Możesz iść do zaawansowanych".
Wtedy zakłada nowy wątek w podforum "Zaawansowani" i robi to co wcześniej
Uwaga: Każdy animator może być zdegradowany!
Przykład:
Użytkownik X zaczął robić coraz gorsze prace i dostawać coraz gorsze komentarze. Wtedy ja piszę mu PW oznajmując, że zostanie zdegradowany.
Wszelkie pytania i uwagi umieszczajcie w tym temacie.